2014. június 28., szombat

Prológus

Sziasztok. Gitta vagyok, és egy új bloggal álltam elő. Úgy gondolom egyáltalán nem sablonsztori a történet, persze ezt majd ti eldöntitek. Ma meghoztam a prológust ami remélem elnyeri a tetszéseteket. Jó olvasást. Az első fejezet valószínűleg jövő hétre várható.


Gitta

Átlagos reggel volt Skóciában. Annabell már korán felkelt és kiment az óceánhoz. Nem igazán tudott aludni, mióta tegnap megtudta szülei találtak neki egy férjet. 23 éves volt, úgy gondolta ő még nem áll készen a házasságra, viszont szülei ragaszkodtak hozzá. Gazdag családból származott, és a hagyomány szerint a gyerekeknek a szüleik választanak párt. Ennek persze Annabell egyáltalán nem örült. Úgy gondolta mindenkinek azzal kell összeházasodnia akit igazán szeret, és nem pedig egy olyanhoz akit a szülei választottak neki. A lány egy kicsit jobban összehúzta magán kabátját, amikor a szél felkezdett támadni a parton. Úgy gondolta visszamegy a kastélyba mielőtt még megfázna. Így is tett. Felment a lépcsőn egyenesen a szobájáig és leült az ágyára. Folyton a leendőbeli férje járt az eszében. Egyáltalán nem tudta ki az a férfi. Csak a nevét, és azt hogy sokkal idősebb nála. Az első találkozó is csak egy hét múlva lesz. Ezek a hagyományok. Fél óra múlva Annabell lement az étkezőbe ahol már a szülei reggeliztek és a cselédek végezték a napi munkájukat.
- Jó reggelt. - köszönt a lány. 
- Neked is. - mondták a szülei. Tudod Annabell azon gondolkodtunk apáddal, hogy kapsz tőlünk egy meglepetést. - nézett a lányra az anyja.
- Tényleg? És még is miért? 
- Mivel találtunk neked egy rendes férjet, akivel egy hét múlva találkozol, úgy gondoltuk meglepünk téged egy utazással. Hiszen ha lejár ez az egy hét nem lesz rá időd. - mondta az anyja, majd ivott a teából. Annabell nem szólt semmit. Az utazásnak nem igen örült, és annak sem hogy szülei már megint csak azt a férfit emlegetik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése